مقالات گیلسا

چرا بادام زمینی آستانه بهترین است؟

ترکیبات مغذی بادام زمینی

یکی از محبوبترین دانه های خوراکی بادام زمینی است که علاوه بر خود دانه، فرآورده های دیگر آن نیز بسیار کاربردی و مورد توجه است.
آستانه اشرفیه در استان گیلان از جمله مراکز بزرگ تولید کننده ایست که این محصولات را با شرایط محیطی عالی و استاندارد پرورش می دهد.
در این مقاله قصد داریم شما را با ویژگی­ها و امتیازات بادام زمینی آستانه اشرفیه بیشتر آشنا کنیم.

 

 

در مورد بادام زمینی اشرفیه بیشتر بدانید

بادام زمینی دانه بومی آمریکای جنوبی و کشور برزیل است که گیاهی بوته مانند دارد. بوته های ۳۰ تا ۵۰ سانتی بادام زمینی یا پسته شامی از برزیل به نقاط مختلف جهان برده شده است.

چون بادام زمینی یک دانه روغنی است از آن در تولید انواع روغن های گیاهی، کره و سایر فرآورده­های غذایی، دارویی، آرایشی و بهداشتی و غیره استفاده می کنند.
بادام زمینی سرشار از پروتئین و مواد مقوی است از این رو به ورزشکاران توصیه می شود آن را همراه با سایر مکملات غذایی مصرف کنند.

همانطور که پیشتر اشاره شد آستانه اشرفیه از شهرستانهای استان گیلان است که مرغوبترین بادام زمینی کشور را تولید میکند.
بیش از دو هزار هکتار از زمین های زیر کشت آستانه را بوته های بادام زمینی تشکیل می دهند.
اگر در ماه­های شهریور و مهر به آستانه اشرفیه سفر کرده باشید حتما از اغلب خانه­های آن بوی بادام زمینی برشته به مشامتان رسیده است.
سهم این شهرستان کوچک در تولید بادام زمینی بیش از هشتاد درصد میباشد که این خود نشان دهنده ظرفیت قابل توجه آستانه اشرفیه است.

با مطالعات انجام شده بادام زمینی محصول شهرستان آستانه اشرفیه ایران از لحاظ طعم و مزه و همچنین مواد مغذی از تمامی انواع دیگر بهتر شناخته شده است که علت اصلی این امر نیز خاک سبک و حاصلخیز (این خاک حاصل رسوبات سفید رود است)، شرایط مطلوب آب و هوا، مهارت و تجربه کشاورزان بومی، کودهای طبیعی و غیره می باشد.

بادامکاران، بادام زمینی را در ریگزارهای مرطوب می کارند، کیفیت این محصولات بستگی بسیار زیادی به زمین و نوع بذر آنها دارد. وقتی تمام شرایط محیا باشد از هر بوته بادام زمینی بین ۳۰۰ تا ۶۰۰ گرم بادام مرغوب به دست می آید.

در کل بادام زمینی را به دو صورت خشک میکنند که عبارتند از: صنعتی و سنتی البته نوع مرغوب بادام زمینی به روش سنتی در آستانه اشرفیه خشک می شود که تیره­تر و خوش طعم­تر از نمونه های صنعتی است.
بادام هایی که به روش صنعتی خشک می شوند روشنتر و ظاهر زیباتری دارند اما از لحاظ کیفیت با نمونه های سنتی قابل قیاس نیستند
بعد از آستانه اشرفیه بادام زمینی دشت مغان کیفیت مطلوبی دارد.

بادام زمینی

خواص و مشخصه ­های ویژه بادام زمینی

بادام زمینی به دلیل خواص فوق العاده و منحصربفردش در تمام نقاط دنیا طرفداران مخصوص به خود را دارد. فرآورده هایی که از این دانه روغنی ارزشمند و غنی از پروتئین تولید می شوند جزء خوراکی های خوشمزه قلمداد شده و در دسته بهترین و محبوبترین محصولات قرار می گیرند. اما بهتر است در ادامه به بررسی این خواص و فواید بپردازیم تا اهمیت این دانه بیشتر مشخص شود:

مراقبت و حفظ سلامت پوست: مصرف بادام زمینی به دلیل آنتی اکسیدان موجود در آن به شادابی و حفظ جوانی پوست کمک می کند. بهتر است برای این مهم بادام زمینی را آب پز کنید تا مواد موجود در آن فعال شوند.

بادام زمینی کمک به بیماران قلبی: وجود ویتامین ب در بادام زمینی باعث شده که این دانه ها برای کاهش خطرات قلبی توصیه شوند.

بادام زمینی بهبود دهنده افسردگی: پایین بودن سروتونین دلیل اصلی افسردگی است. ترکیباتی که در بادام زمینی وجود دارد به ترشح مواد شیمیایی کمک کرده و باعث بالا رفتن سطح آن ها می شود. مصرف هفتگی کره بادام زمینی به میزان دو قاشق سوپخوری می تواند راه حل ساده ای برای جلوگیری از مشکلات خطرناک باشد.

بادام زمینی کمک کننده به سلامت استخوان ها: مقادیر زیاد کلسیم و آهن در کره بادام زمینی از جمله عوامل انتقال اکسیژن به خون و بهتر شدن وضعیت استخوان هاست.

بادام زمینی ضد انواع سرطان ها: تحقیقات نشان داده که مصرف بادام زمینی می تواند کمک زیادی به پیشگیری از سرطان هایی مانند روده و معده کند. تا این حد که در آقایان ۲۷ درصد و در بانوان ۵۷ درصد، خطر ابتلا به سرطان روده با مصرف بادام زمینی کاهش می یابد.

بادام زمینی کمک به بیمارانی که با مشکل باروری مواجه هستند: مصرف بادام زمینی در دوران باروری خطر ابتلا مادر را به بیماری ها تا ۷۰ درصد کاهش می دهد. و علاوه بر این شیر مادران را زیاد می کند.

علاوه بر تمام خواص و فوایدی که ذکر شد این آجیل خوش طعم با گشاد کردن رگ های خونی جریان خون را تسهیل کرده و از سکته مغزی جلوگیری می کند. تقویت ریه و طحال، نرم کننده سینه خشک، کمک کننده به هضم غذا و ملین بودن نیز از دیگر خواص این دانه جادویی است.

البته ذکر این نکته در اینجا ضرورت دارد که بادام زمینی اگر درست انتخاب نشود ممکن است مضرات زیادی برای بدن داشته باشد به عنوان مثال آلودگی بادام زمینی باعث تولید مواد سمی شده و این امر عواقب خطرناکی به دنبال دارد.

کاربردهای دیگر بادام زمینی

به غیر از مصارف خوراکی بسیار زیادی که بادام زمینی دارد از آن در بازارهای غیر خوراکی نیز استفاده می کنند. تولید روغن های غیر خوراکی و علوفه دامی از نمونه های این مصارف است.

از دیگر کاربردهای بادام زمینی استفاده از آن در صنایعی مانند لاک سازی، الکل سازی، چرم لباس، حشره کش ها، روغن های روان کننده و انواع لوازم آرایش و بهداشتی مانند صابون هایی که با روغن بادام زمینی ساخته می شوند.

 

تفاوت بادام زمینی ایرانی و خارجی

آستانه اشرفیه استان گیلان و پارس آباد مغان بیشترین سهم را در تولید بادام زمینی کشور دارند.
نوعی دیگری از این محصول از دو کشور هند و چین وارد ایران می شود.
تفاوت ها و تشابهات زیادی بین نمونه های داخلی و خارجی است که در ادامه به بررسی برخی از این موارد می پردازیم.

تفاوت بادام زمینی از لحاظ اندازه و سایز بندی:
بادام زمینی­هایی که از هند و چین وارد کشور می­شوند چون با شیوه­های نوین­تر و دستگاه های پیچیده­تری جداسازی شده­اند از لحاط سایز و اندازه یکدست تر هستند. سایز بندی مشخص و نامگذاری سایزی از امتیازات این نمونه ها می باشد.

تفاوت بادام زمینی از لحاظ طعم:
بادام زمینی که در کشور تولید می شود طعم و مزه مطلوبتری نسبت به بادام زمینی وارداتی دارد. دلیل طعم بهتر نمونه های داخلی میزان بیشتر روغن یا کره در دانه آنهاست.

بسته بندی متفاوت بادام زمینی:
متاسفانه یکی از ضعف های بزرگ محصولات داخلی نوع بسته بندی آنها می باشد. کشورهای خارجی محصولات ضعیف خود را با بسته بندی درجه یک به بازار های جهانی عرضه می کنند. البته مشاهده شده که برخی از این کشورها محصولات با کیفیت ایرانی را به قیمت بسیار پایین خریداری کرده و با نام برند خود و نرخ های گزاف به کشورهای دنیا صادر می کنند.
بادام زمینی چینی در پلاستیک های محکم به صورت واکیوم (بدون هوا) بسته شده و برای ماندگاری بهتر در هر بسته رطوبت گیر قرار می دهند.

تفاوت بادام زمینی ها از نظر ظاهر:
بادام زمینی های خارجی چون با تکنولوژی بالاتری پاکسازی شده اند یکدستر و درشتر می باشند. که این مزیت باعث شده از آن ها در مجالس و مهمانی ها استفاده کنند.

مقایسه و بررسی تفاوت قیمت بادام زمینی:

چون این روزها نوسانات بازار ارز به شدت زیاد بوده است قیمت بادام زمینی داخلی از نمونه خارجی مناسب­تر و به صرفه­تر است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *