مقالات گیلسا

مهم ترین فواید برنج ایرانی و مضرات برنج خارجی

اکثر ما ایرانی ها در وعده غذایی روزانه خود حداقل یک بار از برنج استفاده می کنیم، حال تفاوتی نمی کند این برنج ایرانی باشد یا برنج خارجی، برنج هاشمی اصل گیلان باشد یا برنج پاکستانی یا برنج هندی
مصرف بیش از حد برنج در سبد غذایی ما باعث شده که فواید و مضرات این محصول تاثیر مستقیمی روی سلامتمان بگذارد.

متاسفانه ورود برنج ارزان قیمت خارجی به بازار بسیار رونق گرفته، وضعیت بد اقتصادی هم گرایش مردم را به سمت این محصولات افزایش داده است.
در ادامه سعی داریم شما را بیشتر با فواید برنج ایرانی و ضررهای غیر قابل جبران برنج های وارداتی آشنا کنیم.

 

برنج اصیل ایرانی چه فوایدی دارد؟

معمولا اغلب محصولاتی که بذر خوب، خاک حاصلخیز، شرایط آب و هوایی مناسب و سایر استانداردهای لازم برای رشد و نمو را داشته باشند ارزش غذایی بالاتر و کیفیت بیشتری دارند.
خوشبختانه اغلب برنج هایی که در داخل کشور تولید می شوند مانند برنج هاشمی گیلان کیفیت مطلوبی داشته و از نمونه های خارجی خود چند سر و گردن بالاترند.

برنج طارم و برنج هاشمی اصل شمال ، برنج عنبربو خوزستان و برنج صدری درود از جمله نمونه های پرطرفدار برنج مرغوب ایرانی هستند که علاوه بر عطر و طعم بی نظیرشان فواید بی شماری نیز برای بدن دارند و مصرف درست و به قاعده آنها ضرری به بدن نمی رساند.
بهتر است با هم کمی به دنیای این خواص سفر کنیم.

برنج ایرانی منبع غنی انرژی:

همه ما انسانها برای انجام فعالیت های روزانه به انرژی نیاز داریم، این انرژی از غذاهای مصرفی تامین شده و در دسترس سلولها قرار می گیرد.
کربوهیدرات یک ترکیب بسیار مقوی و انرژی زاست که سوخت بدن را تامین می کند و هر بدن سالمی برای ادامه حیات خود به آن احتیاج دارد.
از آنجایی که برنج سرشار از کربوهیدرات است می توان آن را منبع غنی انرژی نامید، به همین دلیل است که برنج غذای اصلی اغلب مردم آسیا می باشد.

برنج تعادل مایعات بدن را حفظ می کند:

وجود پتاسیم و سدیم در برنج به کنترل تعادل مایعات بدن کمک می کند.
به این صورت که وقتی میزان سدیم بالا برود مغز هشدار تشنگی می دهد و با نوشیدن آب سدیم و مواد اضافی دفع شده و حجم خون کاهش می یابد.

تاثیر برنج پیشگیری از کم خونی:

همیشه شنیده ایم که می گویند پیشگیری بهتر از درمان است، اگر قبل از بروز بیماری های مانند کم خونی به مصرف مواد مغذی مثل برنج البته برنج طبیعی و درجه یک اهمیت داده شود خیلی از مشکلات به خودی خود حل خواهد شد.
آهن موجود در برنج به تشکیل هموگلوبین خون کمک می کند و مصرف سبوس برنج نیز در این خصوص توصیه می شود.

برنج خطر بیماری قلبی را کاهش می دهد:

در کل مواد خوراکی که فیبر دارند در سلامت قلب موثر هستند.
فیبر موجود در برنج خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش می دهد و از بروز سکته مغزی جلوگیری می‌کند.
علاوه بر اینها وجود فیبر باعث بهبود کارکرد دستگاه گوراش می شود.
به جز فیبر آنتی اکسیدان موجود در برنج هم به داشتن قلبی سالم و پر انرژی کمک می کند.

برنج برای بارداری مفید است

زنان بارداری که با کمبود ویتامین دی مواجه اند در خطر ابتلا به بیماری هایی مانند دیابت بارداری یا فشار خون بالا قرار دارند در مقابل این افراد خانم هایی هم که ویتامین دی بالا دارند کودکانشان به آلرژی غذایی مبتلا می شوند.
پس خوردن برنج در دوران بارداری نه خیلی زیاد باشد و نه خیلی کم، مهمترین اصل در این نکته استفاده از برنج مرغوب ایرانی که از کیفیت مطلوبی برخوردار است.

برنج ضد چاقی است

هر خوراکی که زیاد استفاده شود موجب چاقی می شود این مسئله در مورد برنج هم صدق می کند.
البته چاقی که از برنج حادث می شود به نوع برنج هم بستگی زیادی دارد اغلب برنج های وارداتی و بی کیفیت این عوارص را به دنبال دارند.

چون برنج چربی بسیار کمی دارد و خالی از چربی های چاق کننده مانند کلسترول و سدیم هستند در دسته چاق کننده ها قطعی قرار نمی گیرد.

تاثیر برنج ایرانی بر کاهش خطر نقص کلیوی

فیبر موجود در برنج سطح قند خون را کنترل می کند که همین عامل موجب سلامت کلیه ها می شود.

ویژگی ضد سرطان برنج

برنج های ایرانی که با کیفیت بسیار بالا و شرایط مطلوب تولید می شوند همه مواد مغذی را در خود به صورت استاندارد دارند به همین دلیل مصرف این برنج ها باعث پیشگیری از سرطان هایی مانند روده، تخمدان، سرطان دهانه رحم و سرطان پستان می شود.

تاثیر برنج جلوگیری از آلزایمر

برنج مواد مغذی زیادی دارد که انتقال دهنده های عصبی را تحریک کرده و به همین دلیل نقش قابل توجه در پیشگیری از بیماری آلزایمر ایفا می کند.

تاثیر برنج کنترل دمای بدن

آبی که برنج با آن پخته می شود در ساختار نشاسته ای دارد و در تنظیم حرارت بدن موثر است.

مطالب ذکر شده تنها بخشی از فواید برنج طبیعی و سالم ایرانی است و متاسفانه نمی توان در یک مطلب کوتاه حق مطلب را در مورد این تولید داخلی ادا کرد.

اما در مقابل این برنج ایرانی برنج خارجی است که مضرات آن متاسفانه بسیار زیاد است و استفاده بیش از حد مردم هشدار دهنده است و می تواند خطرات جدی به همراه داشته باشد.

 

بررسی مضرات برنج خارجی

برنج های خارجی که در بازار وجود دارند مخصوصا برنج هندی و پاکستانی چون به صورت کارخانه ای عرضه می شوند بسیار سمی می باشند.

شاید اسم آرسینک به گوشتان خورده باشد این ماده سم شیمیایی بسیار خطرناکی است که با نام دیگر مرگ موش در بازار عرضه می شود.

جالب است بدانید که برنج محصولیست که سم را به خود جذب می کند و علاوه بر جذب سم شرایط رشد آن را نیز فراهم می آورد.

در تحقیقات جدید ثابت شده که میزان رشد آرسنیک در برنج بیشتر از مابقی محصولات است. متاسفانه خاک بنگلادش به گونه ای است که شرایط مناسب را برای رشد آرسنیک ایجاد می کند.
اما آرسنیک چه خطراتی دارد:

  • آرسنیک در تولید حشره کش ها به کار می رود
  • خوردن آن عوارضی مانند سرگیجه، دل درد و حالت تهوع را به دنبال دارد
  • بعد از گذشت زمان اثرات جبران ناپذیری را در بدن فرد بر جای می گذارد که از آن جمله می توان به انواع سرطان ها، بیماری های قلبی و عروقی و دیابت اشاره کرد

آیا تا به حال با خود فکر کرده اید چرا برنج هایی هندی که در انبار نگه داری می شوند از دسترس حیوانات موذی مسون می مانند؟
باید بدانید که دلیل اصلی این اتفاق همین سم آرسینک است که حتی حیوانات موذی مانند موش و سارس هم قادر به تحمل آن نیستند.

علی اکبریان نائب رئیس انجمن برنج ایران در مورد برنج های واردتی اینگونه می گوید: سم این برنج ها به گونه ای است که اگر در انبارهایی نامناسب هم نگه داری شوند آسیبی نمی بینند.

رئیس موسسات تحقیقات برنج هم اعلام کرد: طبق تحقیقاتی که توسط یک محقق ایرانی صورت گرفته مشخص شده که برنج های هندی با توجه به مشخصات غیر طبیعی و غیر معمولی که دارند مشکوک به دستکاری ژنتیکی می باشند.

طبق بررسی های انجام شده توسط این موسسات مشخص شد که این برنج ها به ماده بسیار شیمیایی به نام فنول آلوده هستند که به شدت سرطان زاست و خطرات جدی به دنبال دارد.

عجیبتر آنکه این برنج ها حتی در خود هند نیز مصرف نمی شود و اجازه ورود به کشورهای اورپایی را هم ندارد. اما متاسفانه در اغلب مغازه های ایرانی به راحتی خرید و فروش میشوند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *