دسته‌بندی نشده

فندق خام گیلان

مرکز تولید فندق خام گیلان

فندق خام گیلان یکی از انواع دانه­ های مغزی پرخاصیت است که در سراسر دنیا به صورت فراگیری مورد استفاده قرار می­گیرد . ایران نیز یکی از کشورهای تولید کننده آن به شمار می­رود. استان گیلان، این خطه سرسبز و سرشار از نعمت و فراوانی و برکت علاوه بر تولید برنج، بادام زمینی، چای خوش عطر ایرانی و زیتون رودبار، در تولید عمده فندق نیز دارای رتبه نخست در کشور می­باشد. شهرستان رودسر این استان سهم عمده­ای در تولید آن را دارد. جالب است بدانید که استان گیلان با دارا بودن ۱۷ هزار هکتار باغ فندق و تولید تقریبا ۱۵ هزار تن فندق به صورت سالیانه حدود ۸۵درصد از فندق کشور را تامین کرده و رتبه چهارم دنیا در این زمینه را به خود اختصاص داده­است. علاوه بر استان گیلان، استان­های مازندران،گلستان قم و قزوین نیز از مراکز تولید فندق درایران هستند.

فصل برداشت فندق در استان گیلان

فصل برداشت فندق در استان گیلان ماه آخر تابستان یعنی شهریور است. دراین ماه صاحبان باغ­­ها در به همراه اعضای خانواده و فامیل خود جهت برداشت زحمت یکساله خود دست به کار می­شوند. مراسم فندق چینی معمولا با جشن مخصوص به آن برگزار می­گردد که معمولاکسی ترانه ای خاص را می­خواند و بقیه همراه با او تکرار و همخوانی می­کنند. معمولا زمانی که ۸تا ۱۰ درصد محصول بر روی زمین بریزد و رنگ گریبانه(پوست سبز بیرونی فندق خام) آن قهو­ه­ای شده باشد، برداشت فندق آغاز می­شود. جهت تهیه فندق خام گیلان مرغوب ییلاقات رودسر می­توانید از طریق همین سایت اقدام کنید.

فندق خامخواص فندق خام

در باب خواص فندق خام برای سلامتی هر چه بگوییم، کم گفته­ایم. آجیل­ها به خصوص فندق دارای خواص درمانی بسیار زیادی هستند و مصرف آن­ها می­تواند مانند یک مکمل درمانی سبب دریافت کلسیم، انواع ویتامین­ها، مواد معدنی، فیبر و آنتی اکسیدان­های ضروری بدن شود. اما برای جلوگیری از مشکلات ناشی از مصرف دانه­های آجیلی بهتر است از دانه­های خام و فاقد نمک و رنگ­های مصنوعی استفاده نمود. هم در طب سنتی و هم در علم پزشکی در خصوص گنجاندن فندق خام در رژیم غذایی توصیه ­های فراوانی شده­است. از جمله مهمترین خواص فندق می­توان به موارد زیر اشاره نمود:

سلامتی قلب با مصرف فندق خام

بر اساس تحقیقات صورت گرفته دانه های مغزی بدلیل کاهش سطح کلسترول خون LDL و کنترل چربی خون برای بهبود عملکرد قلب بسیار مفید هستند. در این میان فندق به دلیل ارزش تغذیه­ای بالایی که دارد در کمک به سلامت قلب از جایگاه ویژه­ای برخوردار است. وجود آنتی اکسیدان و اسید­های چرب سالم، ظرفیت آنتی اکسیدانی فندق را افزایش داده و تاثیر قابل توجهی در کاهش سطح کلسترول بد یا LDL دارد. وجود مقدار قابل توجهی منیزیم در این دانه مغزی مفید نیز باعث ایجاد تعادل کلسیم و پتاسیم شده و برای تنظیم فشار خون بسیار مفید است.

تاثیرفندق در محافظت از پوست و مو

فندق خام حاوی مقدار زیادی ویتامین E است. ویتامین E یک ماده مغذی مهم و محلول در چربی بوده که دارای خواص ضد التهابی است. این ویژگی به پیشگیری از قرمزی، پف و دیگر موارد التهاب عمومی در پوست انسان کمک می­کند. از سوی دیگر ویژگی آنتی اکسیدانی این ویتامین باعث کاهش چین و چروک­ها و از بین بردن جای زخم می­شود. همچنین قرار گرفتن در مقابل آفتاب و افزایش سن باعث کاهش این ویتامین در بدن می­شود که با گنجاندن روزانه ۱۰ عدد فندق در رژیم غذایی می­توان از خواص شگفت انگیز آن بهره­مند شد.

علاوه بر تاثیر فوق العاده فندق خام در محافظت از پوست این دانه مغزی پر خاصیت برای تقویت مو و ابرو و رفع مشکلات ریزش مو بسیار موثر است. اگر موخوره دارید، فندق را سوزانده با مقداری سرکه و آب مخلوط کنید و به موها بزنید، بعد از مدتی تاثیر شکفت انگیز آن را در رهایی از موخوره مشاهد می­کنید. برای تهیه فندق سوخته نیز ایتدا چند دانه فندق خام را پوست کنده روی شعله مستقیم گاز قرار دهید تا کاملا سیاه شوند. سپس آن­ها را در هاون بکوبید تا به صورت پودر دربیاید. این پودر را می­توان تا مدت­ها در ظرف در بسته نگهداری کرد. از این پودر برای تقویت مژه و ابرو نیز می­توانید استفاده کنید به این صورت که هر شب با گوش پاک کن مقداری از آن را به ابروها و مژه­های خود بزنید و صبح روز بعد آن را با آب بشویید. این کار را برای چندین هفته تکرار کنید و نتیجه باور نکردنی آن را ملاحظه کنید.

تقویت عملکرد مغز با فندق

ویتامین E موجود در فندق خام علاوه بر کمک به داشتن پوستی زیبا در بهبود عملکرد مغز نیز بسیار مفید است. علاوه بر ویتامینE، این دانه مغزی خوشمزه با دارا بودن منگنز،تیامین، فولات و اسید­های چرب نیز کمک فوق العاده­ای در تقویت حیاتی­ترین ارگان بدن دارد.

فندق در بارداری و شیردهی

دوران بارداری یکی از حساس­ترین دوره­های زندگی هر مادری محسوب می­شود. بنابراین داشتن یک رژیم غذایی سالم و مقوی تاثیر به سزایی سلامت مادر و رشد مناسب جنین دارد. فندق غنی از مواد معدنی مختلف می­باشد که نیازهای مادر و جنین را در این دوره تامین می­کند. فندق باعث بهبود رشد مغز جنین و سیستم عصبی جنین می­شود. بر تکامل سیستم بینایی جنین تاثیر مثبت داشته و از خطر زایبمان زودرس پیشگیری می­کند. همچنین مصرف آن در دوران بارداری از ایجاد خطوط ناشی از کشش پوست که روی شکم و ران­ها ظاهر می­شود جلوگیری می­کند. مقدار فروان کلسیم موجود در آن نیز سبب سلامت استخوان­ها و دندان­های مادر می­شود. در رفع مشکل یبوست بارداری نیز بسیار موثر است. همچنین در دوران شیردهی نیز مصرف روزانه فندق باعث افزایش شیر می­شود.

فندق برای کودکان

فندق بدلیل دارا بودن مقدار زیادی فولات برای رشد نوزادان توصیه شده­است. در خصوص مصرف آجیل در نوزادان بهتر از بعد از ۶ ماهگی که غذای کمکی به همراه شیر مادر استفاده می­شود، مخلوط پودر چهار مغز که شامل گردو، فندق، پسته و بادام درختی است در رژیم غذایی نوزاد گنجانده شود. البته در خصوص شروع مصرف آجیل بهتر است با پزشک کودک خود مشورت کنید! پروتئین، فیبر، چربی­های سالم، ویتامین­ها و مواد معدنی موجود در آجیل­ها به خصوص فندق در رشد جسمس و ذهنی کودکان بسیار مفید است. گفتنی­است که تمامی کودکان در هر روز باید پنج .احد سبزی، دو واحد میوه و چند عدد مغز مصرف کنند تا در بزرگی به مشکلات قلبی، عروقی و مشکلات دیگر دچار نشوند. لازم به ذکر است که بایستی آجیل درسته بعد از ۵ سالگی به کودکان داده شود تا از بروز احتمال خفگی در کودک جلوگیری گردد.

حریره فندق برای کودکان

یکی از صبحانه­های مقوی برای کودکان ۱ سال به بالا حریره چهار مغز است. که روش تهیه آن به صورت زیراست:

ابتدا پنج عدد مغز فندق خام را با آب داغ خیس کنید. سپس پوست نازک روی مغز سفید را جرا کنید و آن را حسابی پودر کنید. فندق پودر شده را همراه دوسوم لیوان آب یا شیر در ظرف کوچکی بریزید، سپس ۱ قاسق غذا خوری پورد برنج ایرانی را به مواد اضافه کنید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید. حریره را مرتب هم بزنید تا قوم بیاید. برای شیرین شدن حریره میتوانید از شیره انگو یا خرما استفاده کنید.

تهیه کره فندق

مواد لازم:

فندق خام ۲۰۰ گرم

پودر قند ۳ قاشق غذاخوری

روغن زیتون ۵ قاشق غذاخوری

برای تهیه کره فندقی ابتدا فندق ها را در تابه ای بریزید و روی حرارت کم قرار دهید. فندق ها را تفت دهید تا پوست روی فندق ها جدا شود. بلافاصله شعله را خاموش کرده و اجازه دهید تا فندق ها سرد شوند.

و با دست روی فندق ها را ماساژ دهید تا کاملا پوست های ریز آن ها جدا شوند. فندق های پوست کنده را در غذاساز بریزید تا خوب خرد و پوره شوند. فندق های پوره شده را در کاسه ای ریخته و کم کم روغن زیتون به آن اضافه کنید و با قاشق فندق پوره شده و روغن زیتون را زیر و رو کنید. پودر قند را بیافزایید و با مواد مخلوط کنید تا به قوام مطلوب برسد. کره فندق شما آماده است.

آن را در شیشه ای کاملا خشک بریزید و درب آن را محکم ببندید. به مدت زیادی می توانید کره فندق را نگهداری کنید.

1 نظر در “فندق خام گیلان

  1. yabanci گفت:

    Really appreciate you sharing this blog. Really looking forward to read more. Great. Shantee Addy Kuo

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *