دسته‌بندی نشده

بادام زمینی آستانه

خواص بادام زمینی

بادام زمینی آستانه از نظر ارزش غذایی و مواد ضروری برای بدن بسیار غنی بوده به طوری که در خواص آن آمده ­است که اکثر چربی­های موجود در آن از نوع غیر اشباع بوده و این دانه ارزشمند منبع خوب انرژی می­باشد. ۱۰۰ گرم بادام زمینی دارای ۵۶۷ کالری انرژی و ۴۹ گرم چربی می­باشد.

جالب است بدانید بر خلاف تصور عموم، بادام زمینی از نظر غنی بودن پروتئین، زیر گروه حبوباتی مانند نخود، عدس و لوبیا می­باشد. بنابراین می­توان آن را در گروه آجیل ­ها دسته بندی نکرد.

منیزیم موجود در بادام زمینی، باعث رفع گرفتگی عضلات شده و فولات موجود در آن از کم خونی جلوگیری می­کند. بادام زمینی حاوی فسفر و پتاسیم نیز می­باشد که هر کدام به نوبه خود از عناصر مهم در حفظ سلامتی بدن هستند.

بهترین بادام زمینی را از کجا تهیه کنیم؟

بادام زمینی ریشه بوته­ ای یکساله است که زمان کاشت آن از اواخر اردیبهشت تا نیمه خرداد بوده و زمان برداشت آن از اواسط شهریور تا اوخر مهر می­باشد.

یکی از عوامل مهم در مرغوبیت بادام رطوبت خاک در زمان کاشت بوده چرا که کاشت این محصول به صورت دیمی می­باشد. دو عامل تاثیر گذار دیگر در ارتقا کیفیت آن مرغوبیت زمین و بذر می­باشد که زمین­های آبرفتی و بذر­های آفتاب خشک هر دو باعث تولید محصول بیشتر با مرغوبیت بهتر می­شوند.

بادام زمینی آستانه که از نظر مرغوبیت از هر سه فاکتور بیان شده در بالا برخوردار است بهترین نوع بادام زمین بوده و کشت آن از اواخر فروردین در ریگزارهای مرطوب آغاز می­شود. زمین­های آبرفتی حاشیه سفیدرود در این خطه از گیلان زیبا و پر نعمت دلیل برتری و مرغوبیت این محصول نسبت به موارد مشابه آن در سایر نقاط کشور می­باشد.

بعد از بادام زمینی آستانه ، محصول دشت مغان نیز از کیفیت خوبی برخوردار است. گروه محصولات کشاورزی گیلسا علاوه بر عرضه برنج هاشمی، فندق ییلاقات رودسر و چای خوش عطر و خوش طعم گیلان  ، بادام زمینی مرغوب آستانه را نیز به صورت مستقیم از کشاورز تهیه کرده تا بتواند بهترین محصولات از نظر کیفیت و قیمت را در معرض خرید مشتریان خود قرار دهد.

بادام زمینی  برای کودکان

بادام زمینی آستانه به دلیل اینکه بهترین منبع اسید­های چرب ضروری در رژیم غذایی بوده برای تکامل مغز کودکان مفید و لازم است. چرا که این ماده غذایی مفید علاوه بر دارا بودن مقادیر زیادی پروتئین، دارای ویتامین E، ویتامین‌های گروه B، دارای املاح معدنی و عناصر کمیاب نیز می­باشد. اما مسئله ای که در این میان اهمیت دارد اطمینان از واکنش­های غیر آلرژیک این ماده غذایی در کودک است.

امروره با افزایش واکنش­ های آلرژیک در سنین کودکی خیلی از والدین از دادن بادام زمینی به کودکان خود امتناع می­کنند. اما آکادمی اطفال آمریکا با بیان این موضوع عنوان می­کند که به جای اجتناب از دادن  محصولات بادام زمینی بخاطر ترس از آلرژی بهتر است که از ۴ تا ۶ ماهگی غذاهای حاوی بادام زمینی به نوزاد داده شود. زیرا مطالعات جدید براین باور است که تاخیر در شروع مصرف بادام زمینی موجب افزایش احتمال واکنش­ های آلرژیک نسبت به این محصول می­شود.

با این حال برای اطمینان از زمان شروع مصرف بادام زمینی در کودکمان بهتر است در صورت عدم آلرژی کودک به تخم مرغ و بروز اگزمای شدید، برای مصرف بادام زمینی با متخصص اطفال مشورت شود. حال بهتر است به سراغ طریقه مصرف بادام زمینی برای کودکان برویم.

یکی از روش های مصرف برای کودکان استفاده از کره بادام زمینی است که می­توان دو قاشق مربا خوری از آن را در مقداری آب ولرم حل کرده و به کودک بدهیم.

در سنین بالاتر نیز می­توان فروارده­های حاوی بادام زمینی، مثل شکلات های دارای بادام زمینی را به کودک بدهیم. اما با توجه به ضرر­های احتمالی شکلات بهتر است بادام زمینی را مخصوصا در سنین زیر سه سال به دلیل جلوگیری از پریدن آن در گلوی کودک به صورت آسیاب شده را در وعده­ های غذایی کودک بگنجانیم.

بادام زمینی در بارداری

اسید فولیک از مواد ضروری و لازم برای رشد جنین محسوب می­شود. بادام زمینی آستانه منبع غنی اسید فولیک در دوران بارداری است. از آنجا که اسید فولیک در تکمیل و رشد سیستم عصبی جنین بسیار موثر بوده مصرف این ماده غذایی مفید در طول دوره بارداری بسیار توصیه شده ­است.

بر خلاف تصور عموم مصرف بادام زمینی در دوران بارداری نه تنها باعث بروز آلرژی در نوزادان نشده بلکه تحقیقات علمی صورت پذیرفته حاکی از آن است که نوزادان مادرانی که در طول دوره بارداری این ماده غذایی را مصرف کرده­اند، نسبت به سایر نوزادان کمتر به واکنش­های آلرژیک دچار شده­ اند.

اما بهتر است در صورت وجود هر گونه آلرژی در سابقه خانوداگی یا مبتلا شدن به تب یونجه، آسم و اگزما از مصرف بادام زمینی در دوره بارداری و شیردهی اجتناب گردد.

با این حال بسیاری از خواص بادام زمینی در دوران بارداری به شرح ذیل است:

رفع یبوست، درمان کم خونی،  ازدیاد شیرمادران  شیر ده ، تسهیل جریان خون، جلوگیری از بروز سکته قلبی و مغزی، کاهش ضعف و خستگی، تنطیم فشار خون و ضربان قلب، کمک به هضم غذا، از بین برنده گرفتگی عضلات، کمک به سلامت استخوان­ها، پیشگیری از پوکی استخوان، جلوگیری از مبتلا شدن به دیابت حاملگی و پیشگیری از پره اکلامپسی.

طرز تهیه کره بادام زمینی

برای تهیه کره بادام زمینی در منزل فقط نیاز به دستگاه بلندر یا غذا ساز دارید و با هزینه کمتر می توانید این کره خوشمزه را در خانه تهیه کنید

مواد اولیه:

عسل ۱ تا ۲ قاشق چایخوری
روغن بادام زمینی یا  روغن گیاهی  ۲ قاشق چایخوری
نمک ۴/۱ تا ۴/۳ قاشق چایخوری
بادام زمینی۲ فنجان – ۳۰۰ گرم (بی نمک، بدون پوست)

طرز تهیه:

  1. فر را با دمای ۳۵۰ درجه فارنهایت (۱۷۷ درجه سانتی گراد) داغ کنید. بادام زمینی ها را در یک قالب کیک یا سینی فر لبه دار بریزید. آنها را ۳ دقیقه بو بدهید. تابه را تکان بدهید یا بادام زمینی ها را هم بزنید سپس ۳ تا ۵ دقیقه دیگر تا زمانی که قهوه ای روشن شوند و بوی آجیل از آنها بلند شود بو بدهید. مواظب باشید. مغز آجیل خیلی سریع می سوزد.
  2. برای درست کردن کره ی بادام زمینی، بادام زمینی های بو داده را داخل کاسه ی یک غذا ساز بریزید. ۱ دقیقه بزنید سپس لبه های کاسه را با یک کاردک پاک کنید. ۲ تا ۳ دقیقه دیگر تا زمانی که کره ی بادام زمینی نرم و براق به دست بیاید بزنید. حالا به میزان دلخواه نمک و عسل اضافه کنید و بزنید تا مخلوط شوند. ما معمولاً نصف قاشق چایخوری نمک و ۱ و نیم قاشق چایخوری عسل می ریزیم که کره ی بادام زمینی را کمی شیرین می کند. غلظت را چک کنید. مطابق نیاز روغن اضافه کنید.
  3. اگر کره ی بادام زمینی را طوری درست می کنید که دانه های درشت زیر دندان بیاید، قبل از شروع کار ۳/۱ فنجان بادام زمینی بو داده را اندازه بگیرید و بعد داخل کاسه ی غذا ساز بریزید. ۸ تا ۱۰ مرتبه بزنید تا بادام زمینی ها خیلی کوچک خرد شوند.
    بادام زمینی خرد شده را در یک کاسه بریزید و برای بعد کنار بگذارید. سپس وقتی کره ی بادام زمینی را درست کردید بادام زمینی کنار گذاشته شده را به کره ی بادام زمینی اضافه کنید و هم بزنید.
  4. بادام زمینی ها و بادام را طبق آنچه در بالا گفته شد بو بدهید. سپس بادام زمینی و بادام بو داده را داخل کاسه ی غذا ساز بریزید. ۱ دقیقه بزنید سپس لبه های کاسه را با یک کاردک پاک کنید. ۲ تا ۳ دقیقه دیگر تا زمانی که کره ی بادام زمینی نرم و براق به دست بیاید بزنید.

حالا به میزان دلخواه نمک و عسل اضافه کنید و بزنید تا مخلوط شوند. ما معمولاً نصف قاشق چایخوری نمک و ۱ و نیم قاشق چایخوری عسل می ریزیم که کره ی بادام زمینی را کمی شیرین می کند. غلظت را چک کنید. ما دوست داریم ۱ تا ۲ قاشق سوپخوری روغن اضافه کنیم. مطابق نیاز روغن اضافه کنید.

  1. بادام زمینی ها را طبق آنچه در بالا گفته شد بو بدهید. بادام زمینی های بو داده را داخل کاسه ی یک غذا ساز بریزید. ۱ دقیقه بزنید سپس لبه های کاسه را با یک کاردک پاک کنید. ۲ تا ۳ دقیقه دیگر تا زمانی که کره ی بادام زمینی شکلاتی نرم به دست بیاید بزنید.

دستور تهیه عصرانه ­های خوشمزه با کره بادام زمینی

طرز تهیه کوکی چیپس بادام زمینی

مواد موردنیاز:

۲/۱ فنجان روغن قنادی تمام‌ گیاهی با طعم کره

۳/۱ فنجان کره بادام‌ زمینی

۱ فنجان شکر قهوه‌ای

۲/۱ فنجان شکر

۲ تخم‌مرغ بزرگ

۱ قاشق چای‌خوری عصاره وانیل

۴/۳  فنجان آرد همه‌منظوره

۴/۳ قاشق چای‌خوری جوش‌شیرین

۴/۱ قاشق چای‌خوری نمک

۱ فنجان چیپس کره بادام‌زمینی یا چیپس شکلاتی نیمه‌شیرین

دستورپخت:

ابتدا فر را تا دمای ۱۹۰ درجه سانتی گراد گرم کنید. سپس در یک ظرف بزرگ، روغن قنادی، کره بادام‌ زمینی، شکر قهوه‌ای، شکر، تخم‌مرغ و وانیل را با هم مخلوط کنید و تا زمانی که روشن و نرم شود و پف کند با همزن هم بزنید.

آرد، جوش‌شیرین و نمک را در یک ظرف متوسط مخلوط کنید. حال آن‌ها را به مخلوط قبلی اضافه کنید و با همزن با سرعت پایین هم بزنید تا زمانی که خمیر، خوب مخلوط و یکدست شود. چیپس‌های بادام‌زمینی را اضافه و مخلوط کنید. به اندازه یک قاشق چای‌خوری از خمیر جدا کرده و به شکل گردی‌هایی به اندازه ۵ سانتی متر روی کاغذ روغنی قرار دهید.

به مدت ۱۰ تا ۱۲ دقیقه یا تا زمانی که رنگ کوکی‌ها قهوه‌ای طلایی شود، آن‌ها را در فر بگذارید. حال می­توانید این کوکی­ های خوشمزه را به همراه یک فنجان چای خوشرنگ و خوش عطر و بوی گیلسا در وعده عصرانه میل نمایید.

طرز تهیه ترافل کره بادام زمینی

مواد لازم:

کره بادام زمینی۱ پیمانه

پودر شکر ۱.۵ پیمانه

چیپس خورد  شده ۱ پیمانه

شکلات تلخ آب شده ۳۵۰ گرم

دستور تهیه:

  1. کره بادام زمینی، پودر شکر و چیپس را خوب با هم مخلوط می­کنیم تا خمیر یکنواختی بدست آید. بهتر است مقداری از پودر شکر را نگه داریم و در صورتی که لازم بود خمیر بیشتر خود را بگیرد آن را به مواد اضافه کنیم.
  2. بعد از اینکه خمیر یکدستی بدست آمد از آن گلوله­ هایی به اندازه گردو جدا کرده، آن­ها روی سینی که روی آن کاغذ روغنی پهن کرده­ایم با رعایت فاصله مناسب کنار هم می­چینیم.
  3. سپس آن­ها را به مدت ۳۰ دقیقه در فریزر قرار می­دهیم. در مرحله آخر ۳۵۰ گرم شکلات تلخ را به روش بن ماری ذوب کرده و گلوله های آماده شده را در آن غوطه ور کرده  از شکلات درآورده و مجددا روی سینی میچینیم و دوباره به مدت ۳۰ دقیقه در فریز قرار می­دهیم.

حال ترافل­های شکلاتی خوشمزه ما آماده شده ­اند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *